Beleid

Belgica durft
Belgica maakt mee
Belgica verwelkomt
Belgica overrompelt en verwondert

Cultuurhuis Belgica werd geopend op 14 september 1996.
De programmering van Cultuurhuis Belgica wordt financieel ondersteund door het Lokaal Bestuur Dendermonde. Het Cultuurhuis functioneert onder de vorm van een EVA-vzw wat betreft programma en communicatie. Alle andere werkingsaspecten zijn ondergebracht bij het Lokaal Bestuur Dendermonde. 

Kom maar af!

We maken voor de regio het verschil met een aanbod van theater, film, muziek, kunst en circus. Met veel partners zorgen we ervoor dat iedereen kan deelnemen. En voor gezinnen, kinderen en mensen die het minder breed hebben, doen we extra ons best. We zijn de gastheer van verenigingen en anderen die ruimte zoeken. Bij ons kan je méér doen dan luisteren en kijken, we dagen je uit om ook zélf te creëren, te groeien en bij te leren. Cultuur is emotie: dus bereid je voor op glimlachen, verstilling, verwondering, verrassende ontdekkingen, avontuur. Laat je overrompelen door wat kunst met jou kan doen en wat je zélf met kunst kan doen. Of kom gewoon hangen aan onze bar of in onze tuin. We kijken nu al uit naar je komst.

Wij komen af!

Belgica ontwikkelt festivals en activiteiten buiten, op straat en op onverwachte plekken. Bewoners, bezoekers en passanten kunnen zo deelnemen aan cultuur zonder drempels. We trekken de straat op en de wijken en de deelgemeenten in. We gaan op stap, op kamp en duiken op. Cultuur kan overal zijn- dus wij ook.

We maken mee!

Belgica is een platform voor lokale cultuurorganisaties, verenigingen en makers. We geven graag de extra duw die nodig is om onze gezamenlijke dromen te realiseren. We weten en kunnen niet alles, maar houden wel van een uitdaging. We zijn een enthousiaste cultuurpartner in de ontwikkeling van Dendermonde als een neige stad. We zijn gedreven doeners die er graag voor gaan.

Belgica. Blijft plakken
maar verschiet niet als ge op een cactus zit.