Toegankelijke cultuur

Toegankelijke Cultuur biedt mogelijkheden aan personen, die nood hebben aan extra voorzieningen of begeleiding, om voorstellingen in het cultuurhuis bij te wonen.

Rolstoelgebruiker

Rolstoelgebruikers kunnen niet online reserveren maar we hebben wel een aantal vaste plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers. We willen alle personen met een (fysieke) beperking vragen tickets te bestellen via een baliemedewerker, via mail of telefonisch (052-20 26 26 ). Gelieve duidelijk te vermelden van welke voorziening je gebruik wenst te maken. Zo kunnen wij iedereen het beste op maat bedienen. Als begeleider van een rolstoelgebruiker betaal je maar de helft van de prijs voor je ticket!

Er is een lift aanwezig in ons hoofdgebouw. Voor de toegankelijkheid bij voorstellingen op andere locaties contacteer je ons best even op voorhand.

Ringleiding

Er zijn nu meer dan 300 geluidsversterkte zitplaatsen! Het systeem is vrij eenvoudig. Je komt binnen in de theaterzaal en je zet je hoorapparaat op de T-stand. Via een magnetisch veld worden er speciale signalen verstuurd naar je hoorapparaat, zodat je alles beter kan verstaan. Zo kan iedereen genieten van de voorstelling. Let op! Het aanbod geldt niet voor alle voorstellingen, maar wel voor diegene die versterkt zijn. Akoestische voorstellingen werken niet via de ringleiding.

Vraag ernaar wanneer je bij ons uw ticket reserveert, zo kunnen wij jou de juiste plaats in onze zaal aanduiden.

Anderstalig: taaliconen

Ook als je nog niet zo veel Nederlands begrijpt, kan je deelnemen aan de activiteiten van het cultuurhuis. Op de website gebruiken we taaliconen bij sommige voorstellingen. Elk icoon staat voor een bepaald niveau van Nederlands:

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.
Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan! 

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt nog niet zo goed.
Activiteiten, cursussen of workshops met dit icoontje zijn goed voor jou.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.
Je kan meedoen met activiteiten, cursussen of workshops. 

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.
Vooral activiteiten, cursussen of workshops met dit icoontje zijn geschikt voor jou. Je kan aan alle activiteiten meedoen.

UiTPAS met kansentarief

Naast korting voor de kopers van een vriendenpas, werken we ook met de UiTPAS met kansentarief. Meer informatie over de UiTPAS met kansentarief vind je hier.

Ear-catch systeem - audiodescriptie voor film.

Gebruikers kunnen de gratis Earcatch app (voorheen: Watson) op hun smartphone of tablet installeren en vervolgens de audiodescriptiestem beluisteren tijdens de film. De app is beschikbaar via de App-store (iOS) en de Play-store (Android) of kan gedownload worden via de links op de website www.earcatch.be. Op deze website vind je ook een lijst met het aanbod.