Belpop Bonanza Dendermonde

Belpop Bonanza Dendermonde

Jan Delvaux & Jimmy Dewit

De muzikale geschiedenis van Dendermonde is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan Belpop op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en bedenkt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. 

De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Heel veel humor. Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. Hun jongste theatershow Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen en bijna 25.000 toeschouwers.  

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. In 2019 begonnen ze aan hun allergrootste avontuur tot dusver: maatwerk. Belpop is overal. Elke gemeente groot of klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationale verhalen naar lokale verhalen.

Belpop Bonanza Dendermonde wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van de Ros Beiaardstad. Moet die zo nodig uitgespit worden door twee ‘buitenstaanders’? Ten eerste: de mooiste lof komt altijd van een ander. En ook: wie weet wat er bovenkomt als je twee onbevangen ontdekkingsreizigers op pad stuurt…

Belpop Bonanza Dendermonde wordt een spannende, grappige en entertainende revue. Een muzikaal geschenk voor 46.000 knaptanden en kopvleesfretters... This is the sound of Derremonde!

Wanneer?

  1. zaterdag 27 november 2021 — 20u00 — Belgica Theater