Dikke Freddy Forever

Dikke Freddy Forever

een coproductie van Behoud de Begeerte en Tutti Fratelli

Het is een bijzondere combinatie: lachen en kwaad worden.’ (Jeroen Olyslaegers over Dikke Freddy)

Sommige personages verdienen het eeuwige leven. Die logica bekruipt ons als lezer of toeschouwer wanneer de figuur in kwestie een waarheid representeert die het tijdelijke overstijgt. Dikke Freddy, de brievenschrijver met het warme hart, is zo iemand: hij observeert waar het fout loopt in onze samenleving en zet zijn aangeboren gevoel voor sociale rechtvaardigheid om in bevlogen teksten. Op papier maar ook op de planken: Dikke Freddy is alive and kicking. En dat is een hele geruststelling.

In vaak humoristische, maar vooral trefzekere brieven kaart Erik Vlaminck alias Dikke Freddy de armoede en ongelijkheid aan. Passeren de revue: het OCMW, reisbureaus, de koning der Belgen, de burgemeester der Antwerpenaren en zowat alle ministeries, van Welzijn tot Tewerkstelling en van Volksgezondheid tot Huisvesting. In het najaar van 2023 komt een nieuwe verzameling brieven uit. Niets te vroeg, in deze tijden van waanzinnige energiefacturen en andere crises. Dikke Freddy zegt waar het op staat in een programma op het scherp van de snee, maar altijd ontwapenend.

Als er een gezelschap Erik Vlaminck met de brieven van Dikke Freddy op het podium kan flankeren, dan wel Tutti Fratelli. Sociaal-artistieke werplaats Tutti Fratelli maakt theater met personen die minder kansen kregen in hun leven. Mensen in armoede, met psychische problemen of met een beperking, iedereen is welkom bij Tutti Fratelli. Noem het een artistieke vrijplaats, een huis voor velen, met aandacht voor de schoonheid van het onvolmaakte en voor de meest kwetsbaren.

Erik Vlaminck wordt op het podium vergezeld door Matthias Peersman en andere spelers vanuit Tutti Fratelli

https://sociaal.net/verhaal/matthias-peersman-tutti-fratelli-dikke-freddy/

Credits
Spel
Erik Vlaminck, Matthias Peersman & Chadia Bendada/Hilde Boogaerts
Regie
Steven Heene & Nico Sturm
Productie
Zane Garitte & Kasper Puttemans
Licht en scenografie
Steven Reymer
Techniek
Karel Marynissen
Kostuum
Amber Meyntjens
Algemene coördinatie Behoud de Begeerte
Leander Coorevits
Zakelijk leiding Tutti Fratelli
Ruth Zijlstra
Zorgcoördinator Tutti Fratelli
Vic Mees
Communicatie
Ruth Kief
Planning en verkoop
Nouni van Arnhem

Dikke Freddy forever is een coproductie van Behoud de Begeerte, Tutti Fratelli en Perpodium. Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

 

Wanneer?

  1. woensdag 18 oktober 2023 — 20u00 — Belgica Theater