GERUIS #3

GERUIS #3

Crooked Steps - The 925

Ergens langs de oevers van de Gentse Leie vonden drie vrienden elkaar in hun gedeelde passie voor vintage rock ’n roll & Buggle chips met geitenkaas. Sindsdien vormen gitaarreverb (Lou), walking basslines (Bas) en punchy drums (Thomas) de hoofdingrediënten van de ‘60’s surfrocksound die Crooked Steps typeert.
Met songs die zo uit de soundtrack van een Tarantino film zouden kunnen komen won de band in 2020 de ‘Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. Via radiohitjes als ‘Sugar’ en ‘Daiquiri’ zette de band zijn eerste stappen richting het grotere publiek en brachten ze al menig festivalganger aan het dansen (Boomtown, OLT Rivierenhof, Zeverrock, Copacobana,…)

Oldschool garage rock en surfrock om blij van te worden!

The 925 is een Oudenaardse/ Gentse rock’n roll band (met Dendermondse roots) die vooral beïnvloed is door muziek uit de jaren 60, denk maar aan The Sonics, Kiss, The Beatles, Alice Cooper,…

De band ontstond in 2021 en speelde datzelfde jaar in de concertzalen zoals de Ancienne Belgique als support act van The Fleshtones, Rhea en The Sore Losers. Hun eerste eigen clubshow werd meteen uitverkocht en hun eerste single werd reeds gedraaid op zowel de Vlaamse als Nederlandse radio. 

Eind 2022 brachten ze hun debuut EP uit tijdens een uitverkochte zaal show in de Vooruit in Gent. Daarover schreef Luminous Dash “Opkomen en beginnen stampen, da’s wat The 925 doet. Met hun moddervette vintagegeluid hoor je de jaren zestig zoals ze in de jaren 2020 zouden moeten klinken”.

The 925 website

Verwacht je dus aan een avondje stevige rock’n roll met beide bands!

 

Wanneer?

  1. vrijdag 10 november 2023 — 20u00