Geruis#2

Geruis#2

Isbells – support Jen

Isbells is de Belgische ster aan het americana firmament, met internationale allure. Hun debuutalbum van 2009 wordt bestempeld als klassieker en hun live concerten zijn bij de meest verfijnde en subtiel intieme sets die er vandaag te vinden zijn.

Vooraleer Isbells het levenslicht zag, draaide frontman Gaëtan Vandewoude mee in diverse rockbands. Met Isbells gooide hij het over een meer introspectieve en intieme boeg, wat resulteerde in talloze melancholische indiefolk songs. Relaties, dagdromen en menselijke tekortkomingen werden de rode draad doorheen zijn muziek.

Hun gloednieuwe album 'Basegemiti' is volgens frontman Gaëtan Vandewoude het resultaat van 'een vulkanische uitbarsting van inspiratie'. De nieuwe plaat straalt levensvreugde uit, zonder de schaduwzijde van het leven te mijden. 

Jen, het project rond de Brugse singer-songwriter Jente Neels, staat klaar om de volgende grote stappen te nemen. Naast haar rol als muzikante bij onder andere Sylvie Kreusch en Ratmosphere, laat ze ons nu kennis maken met haar breekbare kant. Dit met nummers waarin ze haar eigen identiteit en gevoelens vooropstelt. Nummers die je meenemen, niet loslaten en volledig omarmen. Voor fans van Phoebe Bridgers, Stella Donnelly en Holly Humberstone.

 

Wanneer?

  1. vrijdag 6 oktober 2023 — 20u00 — Belgica BiS