GERUIS#livestream : Tiny Legs Tim

CALL US WHEN IT’S OVER – album release concert

© Martijn Soenen

Deze concert is te bekijken via livestream vanaf 20u tot 20u45.

“Call Us When It’s Over”  —het 6de studio album van Tiny Legs Tim— is een spontane uitbarsting van energie. Een ode aan het ‘samen muziek maken’ na drie maand muzikaal braakland tijdens de lockdown. 

We zullen de lente en de zomer van 2020 nooit vergeten. In maart werd de wereld getroffen door de Covid-19 pandemie. Overal ter wereld gingen steden en landen in lockdown, werden bars en podia gesloten en verstomde elke vorm van livemuziek. Na drie maanden van totale isolatie —zonder jamsessies of optredens in Missy Sippy Blues & Roots Club in Gent of eender welke plaats— besloten Tiny Legs Tim en enkele vrienden eind juni een weekend door te brengen in de The Yellow Tape recording studio. Het doel: vastleggen van de emotionele ontlading en de energie van die eerste keer opnieuw samen spelen. 


Een eenvoudige live-opstelling, een 60’s Faylon mengtafel en een oude 24-track tapemachine werden gebruikt om deze uitbarsting van muzikale vreugde op te nemen. Tijdens het weekend bereikten Tim en zijn muzikanten de aanstekelijke flow die ze al zo vaak mochten ervaren tijdens de nachtelijke jams in een volgepakte en stomende Missy Sippy. Vier muzikanten die tot één geheel versmelten in een energieke dans met het publiek, geleid door de zwoele beats van de drums (Bernd Coene), de dirty grooves van de bas (Mattias Geernaert) en de opzwepende dialoog van de gitaren (Toon Vlerick & Tiny Legs Tim).
Op dit moment lijken dit soort scènes en zorgeloze uitbarstingen van levensvreugde iets uit een lang vervlogen tijd, maar met dit live stream release concert past CC Belgica daar een mouw aan. Iedereen kan veilig meegenieten vanop de eerste rij!


Pre-order: https://fanlink.to/CUWIO — Soundcloud: Call Us When It’s Over

Recorded and mixed at The Yellow Tape, June 27th & 28th, 2020 
by Peter Van de Veire and Tiny Legs Tim
Mastered and cut at Ångstrøm Mastering by Frederic Alstadt
All songs by Tiny Legs Tim except ‘Going Down South’ by R.L. Burnside

Vocals & Guitar by Tiny Legs Tim
Guitar by Toon Vlerick
Bass by Mattias Geernaert
Drums by Bernd Coene
Photography by Martijn Soenen

Wanneer?

  1. zaterdag 28 november 2020 — 20u00 — Belgica Theater