Helena Blum & Harald Haugaard Band (DK)

Toernee Mondial on stage

© statenskunstfond

Het was tijdens midzomernacht 2008 dat de Deense zangeres Helene Blum en violist Harald Haugaard een moderne Deense volksband oprichtten. Blum’s heldere en fascinerende stem en Haugaard’s virtuoze spel waren vanaf het prille begin de drijvende kracht achter elk concert.
In harmonie met de traditionele Deense volksmuziek grijpen ze terug op een repertoire van eigen liederen en melodieën. Het door hun publiek uitbundig gewaardeerde speelplezier en de frivole manier waarop oude composities, gedichten en traditie vorm krijgen laat niemand onberoerd.

Toernee Mondial steunt met dit concert de campagne 'Een bos voor iedereen' van Natuurpunt vzw. Met Bos voor Iedereen plant Natuurpunt bos in Vlaanderen. Voor jou en voor een heleboel dieren en planten. De beste manier om sterk bos te planten is door de grond erbij te kopen. Zo kunnen de bomen groeien tot machtige bossen vol leven. Bossen die blijven. 
Per verkocht concertticket wordt 1 EUR doorgestort voor deze campagne. 
Meer info op de website van Natuurpunt: https://www.natuurpunt.be/pagina/bos-voor-iedereen-schenk-een-boom-voor-meer-bos.

I.s.m. Toernee Mondial

Website Harald Haugaard

Website Helene Blum

Wanneer?

  1. woensdag 5 februari 2020 20u00 Belgica Theater Koop tickets