Phile Deprez

Het Scheldeoffensief en Kopergietery

Colors 6+

Zwart
als zwarte pensen zijn
Zwart
als het verkoold stukje hout is
Zwart
als het voor mijn ogen is
Zwart
als de maansverduistering is
Zwart
als de bitterste koffie is
Zwart
als de nacht is
Zwart
als een klein zwart schaapje is
Zwaaaaaart
Zwaaaaaart
Zwaaaaaart
Zwaaaaaart

'COLORS’ toont het ware coloriet van een diverse groep spelers op scène.
Acht ‘ikken’ in tachtig kleuren. Elke kleur met een eigen persoonlijkheid en identiteit.
Net als jij.
Je hebt je eigen karakter, beweegt zoals alleen jij dat doet, denkt en voelt zoals geen ander dat kan.

Als elke ‘ik’ voor een kleur zou staan, welke kleur zou jij dan zijn?
Witte druivengroen, middernachtzwart of fluo geel?

En wat als jouw kleur niet wordt gezien? Ben je dan onzichtbaar of moet jouw kleur nog worden uitgevonden?

In het muzikale ‘COLORS’ gaan de spelers – volwassenen, jongeren, mensen met of zonder beperking - op zoek naar wat kleur met ons doet. Hoe anders ze onderling ook lijken, elk van hen geeft kleur aan onze wereld.

****Ze wonnen op 30.04 de Ultima, Vlaamse Cultuurprijs, voor amateurkunsten. Een zeer mooie erkenning voor hun puike werk in de podiumkunsten. ****

 

Het Scheldeoffensief werd in 2017 opgericht door theatermaker Frank Dierens (o.a. KOPERGIETERY, Comp. Marius en Laika) en pedagoge An Van den Bergh. Met Het Scheldeoffensief maken ze (locatie)theater met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Als theatermaker/acteur is of was Frank recent te zien in o.a ‘Outsider’ en ‘Wildernis’ (Laika), ‘UNDRWRLD’ (Theater Froe Froe), ‘Les Enfants du Paradis’ en ‘Marius, Fanny & César’ (Cie Marius).
lievelingskleur: geel

Jitse Huysmans is theatermaker, performer/actrice en dramatherapeut. Met het Gentse Collectief Elan(d) (o.a. ‘In between spaces’) verkent ze de grenzen tussen theater, dans en beeldende kunst. Ze werkt/e o.a. voor Het Scheldeoffensief (‘Brut à l’air’), STAP Roeselare, hetpaleis, Schouwburg Kortrijk en Veerman.
lievelingskleur: groen

Geoffrey Burton is gitarist, muziekproducer en composer. Burton is lid van muziekband Hong Kong Dong en werkt(e) samen met o.a. Arno, Charlotte Adigéry, Soulwax, Iggy Pop, Daan en Triggerfinger. In 2021 lanceerde hij zijn debuutplaat ‘Me Ta Podia’. Hij componeerde de muziek voor o.a. de podiumvoorstellingen ‘WaRaMiS’ en ‘De Bank’, beide in een creatie van Frank Dierens, en voor de KOPERGIETERY-voorstelling ‘De geschiedenis van de wereld aan de hand van banaliteiten’.
lievelingskleur: zwood

Marah Haj Hussein is een Palestijnse danseres, actrice en maker die in Antwerpen gevestigd is. Ze studeerde in 2021 af aan het Koninklijke Conservatorium van Antwerpen met haar dansbachelor en maakte haar Masteropleiding in Drama af in 2023 aan KASK School of Arts Gent. Door twee disicplines - beweging en tekst - samen te voegen trekt ze meteen ook de scheiding hiertussen in twijfel. Marah zoekt steeds naar manieren om beide te integreren op scène. Momenteel speelt ze mee in ‘Another Sacre’ van Alain Platel en Berengere Bodin, ‘TH LNG GDBY’ van Tuur Marinus en haar eigen theatersolo ‘Language: No broblem’.
lievelingskleur: groen

Flor Van Severen maakt deel uit van het jonge theatercollectief WOLF WOLF, dat ‘Voorjaarsontwaken’ en ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ voortbracht. Als acteur is/was hij ook te zien in ‘Ten Oorlog II’ (Camping Sunset) en ‘Wildernis’ (Laika). Op het scherm kent het publiek hem als Bill uit de recente VTM-serie ‘Splinter’ en als Kopieboy uit ‘F*** You Very, Very Much’ (Play 4).
lievelingskleur: blauw

Julia Luna Dierens is van bij de oprichting in 2017 als speler verbonden aan Het Scheldeoffensief. Ze speelde in alle projecten en voorstellingen mee. Haar persoonlijke favoriet om aan mee te werken is, naast ‘COLORS’, ‘Waramis 2.0’ omdat ze in dit duet de scène deelde met haar vader.
lievelingskleur: appelblauwzeegroen

Oskar Stalpaert is speler bij Het Scheldeoffensief, amateurgezelschap Teater 2000 en danser bij Platform-K. Voor Platform-K danste hij in ‘Change of plans’, ‘The Golberg Variations’ en ‘Het Narrenschip’ (coproductie Monster Truck). Binnen Het Scheldeoffensief was hij te zien in ‘Brutaal Frontaal’. Daarnaast werkt Oskar regelmatig als acteur of figurant voor tv en reclame.
lievelingskleur: zwart

Julia terryn is met haar 9 jaar de jongste speler op scène. Sinds 2022 volgt ze de theaterateliers in de Kopergietery. ‘COLORS’ is haar eerste voorstelling.
lievelingskleur: paars

Billie Valcke is 13 jaar en volgt reeds zes jaar de theaterateliers in de Kopergietery. Met ‘COLORS’ staat ze voor de eerste keer in een professionele voorstelling.
lievelingskleur: geel

Sofie Verniers zit voor het tweede jaar in de theaterateliers van Het Scheldeoffensief. Ze speelde mee in het project ‘Brut à l’air’.
lievelingskleur: zeeblauw

Maurice Walschaerts (12 jaar) gaat voor het tweede jaar naar de theaterateliers van Kopergietery en staat met ‘COLORS’ voor de eerste keer als speler op de planken.
lievelingskleur: rood

 

CONCEPT: Frank Dierens
SPEL: Marah Haj Hussein, Flor Van Severen, Julia Luna Dierens, Frank Dierens, Oskar Stalpaert, Julia Terryn, Billie Valcke, Sofie Verniers, Maurice Walschaerts
REGIE: Frank Dierens, Jitse Huysmans
MUZIEK: Geoffrey Burton
DRAMATURGIE: Matthias Velle
SCENOGRAFIE: Stef Stessel
KOSTUUMS: Valerie Le Roy
LICHT: Jeroen Doise
KLANK: Jonas De Wulf
DECOR & TECHNIEK: Koen Demeyere, Bart Van Bellegem, Kris Van Oudenhove
PRODUCTIELEIDING: Polien Demeulemeester
OMKADERING: Dominique Collet, An Van den Bergh
PRODUCTIE: Het Scheldeoffensief, KOPERGIETERY & KGbe
MET DE STEUN VAN de Vlaamse Overheid, de Stad Gent en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

Wanneer?

  1. zo 06
    10
    15u00 Belgica Theater
    Koop tickets
unsplash
Festival

Verjaardagsfeestje

Meer info