Kacper Nowak (P) & Monika Darzinkeviciute (LT)

Van Winckelsessie: De allerlaatste (aperitiefconcert)

© Lara Herbinia

OPGELET: DATUMWIJZIGING voor dit concert:  ZO 13/10 wordt  ZO 10/05/20

Prachtige sonates gebracht door de Poolse cellist Kacper Nowak en de Litouwse pianiste Monika Darinkeviciute.


Eind 2018 lanceerde Kacper Nowak samen met Christia Hudziy hun eerste cd genaamd Contrastes, met werk van Brahms, Martinu en Schnittke. Componisten die erin geslaagd zijn om meesterwerken voor viool en piano neer te pennen, vol verbeeldingskracht en fantasie. 
Door omstandigheden is Christy Hudziy niet in de mogelijkheid om op 10 mei de pianopartij te vertolken. Ze wordt daarom vervangen door de virtuoze pianiste Monika Darinkeviciute. Tickethouders worden verwittigd van deze wijziging. 

Monika Darzinkeviciute is een Litouwse pianiste die in nu in België , dan weer in Zwitserland woont. Als laureaat van verschillende nationale en internationale pianowedstrijden, won ze in 2017 de Joseph Darche-pianoprijs in België en de 2e prijs van de Luigi Nono kamermuziekwedstrijd
met cellist Natania Hoffman in Italië.
In 2018 - als onderdeel van het 60-jarig jubileum van de Benelux- trad Monika op voor de koninklijke familie in de Bozar Henry Le Boeuf-hal in Brussel.
Gepassioneerd door kamermuziek, treedt Monika vaak op met ensembles van verschillende formaties, die optreden in grote Europese steden.

Wanneer?

  1. zondag 10 mei 2020 11u00 Huis Van Winckel Koop tickets