© Lara Herbinia

Kacper Nowak (P) & Monika Darzinkeviciute (LT)

Prachtige sonates gebracht door de Poolse cellist Kacper Nowak en de Litouwse pianiste Monika Darinkeviciute.


 

De Poolse cellist Kacper Nowak speelt elke noot met de hoogste vorm van muzikale kunst en beheerste virtuositeit. In 2018 werd zijn eerste CD ‘Contrastes’ uitgebracht en vrijwel onmiddellijk geselecteerd voor de "Listeners' Choice Award" in New York.
Kacper wordt begeleid door Monika Darzinkeviciute, een Litouwse, hoog getalenteerde pianiste. Als laureate van verschillende nationale en internationale pianowedstrijden, is ze vooral gekend als eerste prijswinnaar van de Belgische Joseph Darche-pianoprijs (2017) en als 2e laureate van de Italiaanse Luigi Nono kamermuziekwedstrijd. Kacper Nowak, een bezielend cellist en een revelatie in het cellolandschap en Monika Darzinkeviciute, gepassioneerd door kamermuziek: deze twee jonge virtuozen ontsluieren hun muziekvertolkingen met bijzondere gevoeligheid.

Monika Darzinkeviciute is een Litouwse pianiste die in nu in België , dan weer in Zwitserland woont. Als laureaat van verschillende nationale en internationale pianowedstrijden, won ze in 2017 de Joseph Darche-pianoprijs in België en de 2e prijs van de Luigi Nono kamermuziekwedstrijd met cellist Natania Hoffman in Italië.
In 2018 - als onderdeel van het 60-jarig jubileum van de Benelux- trad Monika op voor de koninklijke familie in de Bozar Henry Le Boeuf-hal in Brussel.
Gepassioneerd door kamermuziek, treedt Monika vaak op met ensembles van verschillende formaties, die optreden in grote Europese steden.

Wanneer?

  1. zondag 12 december 2021 — 11u00 — Cultuurkapel Odulphus
Op de spits
Festival

Op de spits

Meer info