Nordland (Anders Karlkas)

MissT & Vocal Art (Ft. Soetkin Baptist)

Dubbelconcert

Het vijftal MissT – vier misses en één mister – brengt folksongs uit de vier windstreken en in verschillende talen. Vaak halen ze vergeten liedjes uit de mist, vijfstemmig en meestal a capella. Hun klankkleur kun je vergelijken met een goede fles ‘brut nature’: prikkelend, rechtuit en met naturel. MissT zijn Elly Aerden, Eva Moens, Liesbet Van Reeth, Linde Van Puyenbroeck en Jan Van Rossem.
 

Vocal Art is actief in Noord-Noorwegen. Het bestaat 10 jaar en is samengesteld uit professionele zangers, met een basis van zes zangers die elke dag in Salten resideren, een plek high up north, die helemaal tot de verbeelding spreekt.
Sinds Soetkin Baptist in Noorwegen woont, is ze lid van dit prachtige vocaal ensemble. Vocal Art werkt samen met de belangrijke Noorse culturele instituten zoals Nordland Theater, Bodø Domkerk, Music in Nordland...
Het ensemble is veelzijdig en verbindt zich aan tal van uiteenlopende projecten. Van barokmuziek tot muziektheater, van nieuwe creaties tot volksmuziek. Het afgelopen jaar legde Vocal Art de focus op werk van Fridthjov Anderssen, dé componist van Bodø. Anderssen studeerde samen met Max Reger in Leipzig en is vooral bekend om het toonzetten van Noord-Noorse volksgezangen.

In Nordland brengt Vocal Art enkel muziek van boven de poolcirkel. Oude folksongs maar ook nieuwe muziek op teksten van Petter Dass, die ‘de Shakespeare van Noorwegen’ wordt genoemd. Laat je meeslepen door de rijke stemmenpracht, de krachtige alomtegenwoordige Scandinavische zangcultuur, en de soundscapes van trompettist Tore Johansen.

Met: Karoline Åseng en Marte Sand (sopraan), Soetkin Baptist (mezzosopraan), Kristian Krokslett (tenor), Mikael Rönnberg (bariton), Daniel Danielson (bas) en Simen Kiil Halvorsen (trompet).

Wanneer?

  1. vrijdag 24 januari 2020 — 20u00 — Onze-Lieve-Vrouwekerk