Poor Things

Poor Things

Zomerfilm

Dit hilarisch en visueel overweldigend drama van Yorgos Lanthimos vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).

Goed voor de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië en vier Oscars.

 

Bella is een creatie van de briljante en onorthodoxe dr. Godwin Baxter. Hij heeft haar tot leven gewekt door de hersenen van een foetus in te planten in het lichaam van een jonge vrouw die zichzelf verdronken had in the Theems.Geestelijk ontwikkelt ze zich snel en het duurt niet lang voor de leergierige Bella haar leven in afzondering beu is. Ze trekt eropuit in Victoriaans Londen samen met Duncan Wedderburn, een gladde en losbandige advocaat. Bella wordt niet gehinderd door maatschappelijke conventies en maakt samen met Duncan een bewogen reis doorheen verschillende landen.

Af en toe ontstaat er in de filmwereld een personage dat onvergetelijk wordt en Bella Baxter is daar ongetwijfeld een voorbeeld van. Emma Stone (La La Land), die de film mee produceerde, won een Oscar voor haar indrukwekkende vertolking. Deze visueel overweldigende en totaal eigenzinnige film van Yorgos Lanthimos (The Favourite, The Lobster) won de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië. Bizar, briljant, exuberant, ongezien, een instant-klassieker… de internationale recensies liegen er niet om.

 

Regie: Yorgos Lanthimos | Cast: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, e.a. | VS, 2023 | ENG gesproken, NL/FR ondertiteld | duur: 2u21

** Voorzie aangepaste kledij voor het wisselvallig Belgische weer. Een warm dekentje is geen overbodige luxe. En denk toch maar aan die regenjas.
Bij regen gaat de film binnen door. 

Kijkwijzer:

 

Wanneer?

  1. za 31
    08
    21u00 Tuin Belgica
    Reserveren
Freya De Corte
Festival

De zomer van Belgica

Meer info