STROOM: Oeverconcert: Esteban Murillo & Alexander Gavilán

STROOM: Oeverconcert: Esteban Murillo & Alexander Gavilán

Na het succes van vorig jaar vaart het CO²-neutrale schip, De Vrijbuiter, weer zijn groene en creatieve koers langs de meanders van Schelde. Van 24 juni t/m 5 juli meert hij aan in verschillende gemeenten voor een sfeervol oeverconcert, gratis te beluisteren vanaf de oever.  

De Vrijbuiter is een meer dan honderd jaar oud zeilschip voorzien van zonnepanelen, een windturbine en een elektrische motor op zoutbatterijen. Ook dit jaar heeft de kapitein weer een uitgekiende selectie van bijzondere artiesten uit verschillende genres aan boord: van woordkunst tot opera en flamenco. Alle hens aan dek voor prachtige muziek op idyllische locaties aan het water! 

Esteban Murillo werd geboren in de omgeving van Charleroi en groeide op met flamenco:  de zang van zijn grootvader en de gitaren van zijn ooms vormden de soundtrack van zijn kindertijd. Hij groeide uit tot een van onze meest vooraanstaande flamenco-zangers en deelde het podium met wereldberoemde grootheden. Voor de oeverconcerten van STROOM werkt hij samen met gitarist Alexander Gavilán, die de authentieke flamenco-techniek verbindt met zijn eigen hedendaagse creativiteit. Zijn spel is intens en virtuoos. Samen brengen ze een puur stukje Andalusië naar de oevers van de Schelde!  

Gratis en zonder reservaties.
Een organisatie van Stroom, festival van het Festival van Vlaanderen in de Scheldevallei.  

Alle info over STROOM via deze link.  

Wanneer?

  1. zondag 30 juni 2024 — 11u30 — Steiger VVW Dendermonde
Freya De Corte
Festival

De zomer van Belgica

Meer info