Zinzi & Evertjan

Proof of Insanity

 

In Proof of Insanity worden Zinzi & Evertjan geconfronteerd met onverwachte situaties: een bank die varieert in lengte, vijftig lampen creëren een sterrenhemel vol beweging.

Die onverwachte gebeurtenissen zorgen voor een mozaïek aan situaties die soms breekbaar, dan weer spectaculair of humoristisch zijn. Het nodigt het publiek uit om te stoppen met zoeken naar logica of controle en de schoonheid van het handelen an sich waar te nemen.

Proof of Insanity is een intieme uitnodiging om elkaar te blijven uitdagen.
Na meer dan een decennium voltijds samen werken en leven blikt het duo terug op hun complexe relatie, waarin vertrouwen en strijd elkaar omarmen.

Zinzi & Evertjan werken al tien jaar samen. Met spectaculaire partneracrobatiek als basis onderzoeken ze relaties en emoties tussen twee personen. Ze ontwikkelen hun unieke acrobatische bewegingstaal steeds verder. Krachtig en elegant. Ze maakten deel uit van internationale gezelschappen zoals Compagnie XY, Les 7 doigts de la main en hun eigen collectief Common Ground.
Ze waren ook al te zien op BOULEVART.

Hun act ‘View’ werd bekroond met meerdere prijzen op verschillende gerenommeerde festivals, waaronder het Festival Mondial du Cirque de Demain.

Creatie en uitvoering: Zinzi Oegema en Evertjan Mercier
Coproductie: PERPLX, Dommelhof, CIRKLABO en Tolhaus
Met de steun van de Vlaamse Overheid

Voor iedereen vanaf 8 jaar.

Wanneer?

  1. vrijdag 13 oktober 2023 — 20u00