Makersplaats

Op woensdag van 14u tot 17u. Soms zijn we gesloten, dat wordt dan hier tijdig bekend gemaakt!

Je vindt de makersplaats op de atelierzolder van cultuurhuis Belgica. Van 8 tot 88 jaar, met of zonder ervaring, je bent van harte welkom. 

3D-printen

Ben je benieuwd hoe een 3D-printer werkt of wil je zelf direct wat maken? Onze vrijwilligers laten je zien wat er met deze techniek kan en hoe je zelf een 3D-printje maakt. 

Formbox

Met de vacuüm formbox maakt u in een handomdraai mallen van al uw 3D prints, ontwerpen en aangekochte pareltjes. Niet alleen ideaal voor het reproduceren van producten, maar ook voor het vervaardigen van prototypes en verpakkingen in kleine oplages. 

Vinylplotter

Maak een ontwerp en gebruik de vinylplotter om een tas, schort of T-shirt te bedrukken. Voor je het weet heb je iets leuks en unieks gemaakt, voor jezelf of iemand anders!

Ken je de machines en de ontwerpsoftware al goed?

Heb je al ervaring maar niet de apparatuur in huis? Met je ontwerp op een USB-stick kan je bij ons verder aan de slag, we begeleiden je met de machines. We werken in Inkscape voor de vinylplotter en de lasersnijder. Tinkercad is het programma dat we voor de 3D-printer gebruiken.

Iets heel anders maken of repareren, kan dat ook?

Ja! Tijdens de openingsuren van de Makersplaats kan je ook hele andere dingen komen maken. We hebben bijvoorbeeld, soldeerapparaten, lijmpistool, snijmatten, snijmessen en ander gereedschap beschikbaar. Je gaat zelfstandig aan het werk, hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Wat is er nog meer?

We kunnen je op weg helpen met coderen en programmeren! Met enige regelmaat worden er ook workshops gegeven en wordt het arsenaal aan materiaal uitgebreid. 

Kosten

Je betaalt alleen voor de materialen en de machinetijd.