Bar Nostalgie

Bar Nostalgie

Randy Newman: 13 songs

Auteur Wouter Bulckaert vertelt het verhaal van Randy Newman, pianist Marc Van Renne zingt 13 songs van de man en grafisch artiest Antoine Lamon vat hem in 100 collages.

Randy Newman is de beste Amerikaanse songschrijver van de laatste vijftig jaar. Dat vindt ook Bob Dylan. Nochtans is Newman een absoluut buitenbeentje in de wereld van de rockmuziek. Zijn songs zijn op muziek gezette kortverhalen, voorzien van filmische arrangementen. Newmans pianospel toont de invloed van Fats Domino en Ray Charles. Zijn stem klinkt zwart, en zijn teksten zitten vol ironie en sarcasme.

Naar aanleiding van zijn boek Randy Newman gaat Wouter Bulckaert in zijn voorstelling "Randy Newman.13 Songs" op zoek naar hoe Newman tegelijkertijd Amerika een spiegel voorhoudt én de liefde voor zijn land uitspreekt. En hij toont aan dat er achter de schrijver van populaire deuntjes als ‘You’ve Got a Friend in Me’ en ‘Short People’ een componist van een tijdloos oeuvre schuilgaat. Grafisch artiest Antoine Lamon vat de persoon en het werk van Newman in een video-installatie. En pianist Marc Van Renne plukt 13 hoogtepunten uit het werk van de man. Daarna kan het publiek kiezen uit zo’n 50 Newman-songs die Marc Van Renne in de vingers heeft.

 

Wanneer?

  1. donderdag 14 december 2023 — 20u00 — Belgica BiS
Bar Nostalgie
Festival

Bar Nostalgie

Meer info