Bar Nostalgie - Vinylpraat met Wouter Bulckaert

Bar Nostalgie - Vinylpraat met Wouter Bulckaert

Carole King - Tapestry

Tapestry is het tweede soloalbum van Carole King, na Writer uit 1970. Het album werd een wereldwijd succes, er zijn meer dan vijfentwintig miljoen exemplaren van verkocht.

Vier nummers van het album werden op twee singles uitgebracht: "I feel the earth move" en "It's too late" werd een nummer 1-hit op de Billboard Pop Chart; "Smackwater Jack" en "So Far Away" bracht het tot nummer 14.

"Will you love me tomorrow" en "(You make me feel like) a natural woman" waren vroeger reeds resp. voor The Shirelles en Aretha Franklin een hit. "You've got a friend" zou een nummer 1-hit worden voor James Taylor. "Where you lead" werd ook een minder grote hit voor Barbra Streisand.Op de uitreiking van de Grammy Awards in 1972 kreeg Carole King viermaal een prijs: voor "album van het jaar", "beste vrouwelijke zangprestatie", "single van het jaar" voor de single "It's too late" en "song van het jaar" voor "You've got a friend". De versie van James Taylor kreeg ook een Grammy voor beste mannelijke zangprestatie.

We ontdekken het creatieproces en de artiest en beluisteren integraal dit classic album!

Wanneer?

  1. donderdag 30 maart 2023 — 20u00 — Living (foyer Belgica)
Bar Nostalgie
Festival

Bar Nostalgie

Meer info