Beerpairing
Bapas
Bij Bapas staat het bier centraal en dit in tegenstelling tot klassieke foodpairing. We analyseren het bier op smaak, aroma en textuur en gaan op zoek naar interessante en dominante smaakcomponenten. Deze vormen de basis in onze zoektocht naar bijpassende ingrediënten en gerechten. Je leert smaken herkennen aan de hand van verschillende bieren onder deskundige leiding van beerpairing master Isa Vandeven en Bart De Proost. Samen met hen ga je aan de slag en ontdek je unieke combinaties. De eindejaarsfeesten zullen niet meer dezelfde zijn!
We gaan aan de slag met:
Bels Vosken (t Kroontje) gepaired met Oosterse rundstartaar/kroepoek
Duchesse Cherry (Verhaeghe) gepaired met salade gerookte eendenborst/amandel
Horney Hornet (den Triest/Craywinckelhof) gepaired met Marokkaans gelakt buikspek/couscous
Maredret triplus(John Martin) gepaired met Griekse scampi/rode biet tartaar
Malheur Dark brut gepaired met brownie/walnoot/peer