Brood en rozen voor iedereen

40 jaar Wereldwinkel Dendermonde

Brood en rozen voor iedereen

Voor deze voorstelling heb je een Covid Safe Ticket nodig vanaf de leeftijd van 12 jaar en 2 maanden.
Iedereen moet dan niet alleen een geldig ticket voor de voorstelling kunnen tonen maar ook een geldig (digitaal of geprint) Covid Safe Ticket in combinatie met een identiteitsbewijs met foto. Na die controle kan je in de zaal naast elkaar zitten en hoef je geen mondmasker te dragen. Je mag dat uiteraard wel doen als je je daar beter bij voelt.
Omdat de controle hiervan extra tijd kost, vragen wij om zeker tijdig naar CC Belgica te komen.

Een voorstelling, geïnspireerd door het gelijknamige boek van Lieven De Pril over armoede in Vlaanderen, met Mong Rosseel, Tamara en de muzikanten van De Illustratie.

 VRT journaliste Phara De Aguirre in een reactie op het boek ‘Brood én Rozen voor iedereen’: "Ik kende de statistieken, maar de werkelijkheid, de gevoelens achter de cijfers kende ik niet. Dat heeft me doen beseffen hoe vaak we praten over mensen in armoede en hoe weinig we praten met hen."

Verhalen over gewone mensen die na een tegenslag plots in een schuldenspiraal komen. Over de kracht van vrouwen die knokken om de eindjes aan elkaar te knopen, over vluchtelingen en vooroordelen,…

Mong brengt dit met de nodige dosis humor, maar ook met verontwaardiging over zoveel onrecht en onbegrip en een pleidooi voor echte solidariteit en samenwerking.
Na de voorstelling brengt Mong nog een feestelijk liedjesprogramma (naar aanleiding van het 40jarig bestaan van Wereldwinkel Dendermonde).

Tickets te koop aan 10 EUR per stuk via Oxfam-Wereldwinkel, Oude Vest 143A, Dendermonde.

Wanneer?

  1. zaterdag 20 november 2021 — 20u00 — Belgica BiS