TEM

Collectif Malunés | MOVEDBYMATTER

BITBYBIT

Hoe ontleed je een broeder­band? Hoe ga je openlijk de confron­tatie aan met iemand die je dankzij elkaar én ondanks elkaar geworden bent?

"Bitbybit is een erg spectaculair en spannend, maar ook teder circusduet." De Standaard ★★★★☆

Acrobaten Vincent en Simon Bruyninckx van Collectif Malunés nemen de oude circustechniek ‘jaw of steel’ (je klemt een bit in je mond en je hangt met je hele lichaam aan dat bit in de lucht) van onder het stof. Het resultaat is een spectaculaire familievoorstelling over broederstrijd en -liefde. 

 

Bitbybit verenigt een klassieke circus­tech­niek (Jaws of Steel) met een beeldend verhaal over twee onafschei­de­lijke broers (Simon en Vincent Bruyninckx van Collectif Malunés). Ze spelen een gevaar­lijk spel van aantrekken en afstoten, op de grens van hun fysiek vermogen. Hun even sensitieve als specta­cu­laire tweestrijd resoneert met een bezwerende soundtrack van Dijf Sanders. 

In de beeldrijke regie van perfor­man­ce­kun­ste­naar Kasper Vanden­berghe en volledig op elkaar aangewezen, treffen twee broers elkaar in de ring. De eerste productie van dit drietal samen wordt zo een evenwichts­oe­fe­ning tussen verbon­den­heid en veerkracht enerzijds en de onvermij­de­lijke val anderzijds. Een ultieme toenade­rings­po­ging, waarbij ze volledig op elkaar toegewezen zijn.

Wanneer?

  1. zaterdag 2 april 2022 — 20u00
  2. zondag 3 april 2022 — 15u00