De wereld red je niet met minder - groen denken 2.0

De wereld red je niet met minder - groen denken 2.0

Thomas Rotthier & Jan Deschoolmeester

Om organisatorische redenen vindt deze lezing plaats in CC Belgica en dus niet in Belgica Bis zoals eerder vermeld!

Iedereen kent intussen de prangende problemen van onze planeet: het klimaat warmt op, energie wordt duurder, water en grond raken vervuild, de biodiversiteit wordt aangetast en heel veel mensen leven in armoede en/of migreren.

Het klassieke groene antwoord hierop is: minder consumeren, kleinschaliger denken, minder menselijk ingrijpen in de natuur.

Maar daarmee zullen we het niet redden, integendeel, zo beweren de auteurs Jan Deschoolmeester en Thomas Rotthier. We moeten kiezen voor groen denken 2.0. Inzetten op economische groei en vooral op technologie: precisielandbouw, kweekvlees, nieuwe vormen van kernenergie, geothermie, het uit de lucht halen van CO2, CRISPR enz.

Meer welvaart creëren en tegelijk de wereld redden: dat moet onze ambitie zijn. Zonder taboes en doemdenken. De verzoening van milieu, markt, menselijk vernuft en welzijn. In deze lezing doen filosoof Thomas Rotthier en bio-ingenieur Jan Deschoolmeester hun ideeën uit de doeken. Beide zijn mede-oprichters van ecomodernisme.be.

Wanneer?

  1. woensdag 25 januari 2023 — 20u00 — Living (foyer Belgica)