Filip Jordens Quartet

Filip Jordens Quartet

Hommage à Brel (matinee)

In Hommage à Brel brengen Filip Jordens en zijn formidabele muzikanten een meesterlijke ode aan de Belgische grootmeester van het Franse chanson: Jacques Brel!

'Jordens heeft het personage van Brel duidelijk in de vingers.' - De Standaard

Het orkest en de zanger wervelen als een muzikale tornado doorheen de ogen, de oren en de harten van het publiek. Wanneer je Jordens op de scène bezig ziet en hoort, lijkt het even alsof Brel terug is. Hij heeft diezelfde energieke jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, ademt als Brel, laat zijn handen wapperen en werkt zich in het zweet als Brel.

De Nederlandse criticus Jacques d'Ancona verwoordde het zo: 
Jordens probeert niet met eigenwijze arrogantie door de liederen heen te breken. Hij laat de maker en het product in zijn waarde. Dat is wat je een hommage noemt. Daar kom je voor en dat krijg je van een formidabele theaterpersoonlijkheid te horen. 
Filip Jordens is net zo uniek als Jacques Brel. 

‘Hommage à Brel’ knap staaltje van Brel-liefde met respect! ... want aan Brel mag je tot nader order nog altijd niet raken. Enkele nummers later waren de bravo’s dan ook niet te tellen en werd er afgesloten met een enthousiaste staande ovatie.' - De Morgen

 

Wanneer?

  1. zondag 15 januari 2023 — 15u00 — Belgica Theater