Geruis #2

Dirk. - support Crackups

Geruis #2

"Een naam hebben als een suffe boekhouder en toch rocken als de beste? Enkel DIRK. kan dat." - Studio Brussel

Sinds zijn geboorte in 2014 heeft DIRK. een eigenzinnig muzikaal pad bewandeld dat bezaaid is met lof en liefde. Of wat denk je van een bronzen medaille op Humo’s Rock Rally 2016, het de hemel ingeprezen debuutalbum ‘album’ en ereplaatsen in een hele rist eindejaarslijstjes (o.a. #1 bij Dansende Beren, #1 bij Russische muziekblog EarzOnFire en #5 bij HUMO). Focus Knack getuigt: “We kunnen er niet omheen dat nog maar weinig Belgische debuten ons in 2018 zo midscheeps hebben geraakt als ‘album’.

Niet enkel op plaat gooit DIRK. hoge ogen. Live schopt en scheurt Vlaanderens luidste droogstoppel een indrukwekkende reputatie bijeen. Het publiek van Pukkelpop, Lokerse Feesten en Rock Herk mocht al ondervinden waartoe DIRK. in staat is: “Wat zijn ze ruig, theatraal, sexy, melancholisch, gestoord en ijzersterk.” (3voor12).

"DIRK. bewees op Pukkelpopkwartier dat het zich mag meten met de beste Belgische rockbands." ★★★★½ HUMO

Begin dit jaar schakelde DIRK. een paar versnellingen hoger. De luidste boekhouder op aarde loste drie singles op korte tijd: Artline, Stay Indoors en HIT. Alle drie bestormden ze tegelijk de Afrekening. Daarmee zorgde DIRK. voor een unicum in de dertigjarige geschiedenis van de invloedrijkste hitlijst van Vlaanderen. Het leverde hen de titel "Koning Van De Afrekening" en drie boeketten rozen op.

"Met Cracks in Common Sense bewijzen de mannen van DIRK. dat het ijzer dat ze smeden nog steeds gloeiend heet staat. De plaat bevat nummers die geënt zijn op leuke melodieën, maar voortdurend langs alle kanten rammelen en urgentie uitstralen. Uitspattingen van energie, onvoorspelbaarheid, intelligente hooks en een tegendraads kantje: het vormt een prangend geheel waarvan we de nasmaak graag nog even in onze mond houden." - Dansende Beren over hun laatste plaat.

Support act: Crackups. 

Van garage en punk ga je snel zeggen dat je alles wel al eens gehoord hebt. Deze stelling trappen CRACKUPS beslist en zonder mededogen richting vuilnisbelt.

Loeihard. Razendsnel. Retestrak. Check, check en check. Wàt het verschil maakt, is dat de songs van CRACKUPS simpelweg goéd zijn: vakwerk met clevere structuren die élke muziekfan onverbiddelijk meezuigen in een orgie van bandeloze maar superieure garage punk.

Wanneer?

  1. woensdag 20 oktober 2021 — 20u00 — Belgica BiS