Heropening Belgica

Heropening Belgica

Gabriel Rios en vivo, Opendeur, Vinylmarkt, Familievoorstelling Thelonious, Workshop, ...

Belgica 2.0 opent de deuren!
Openingsweekend vernieuwd gebouw
DO 15/12 – ZO 18/12

Belgica opent het vernieuwde gebouw voor het publiek met een feestelijk, muzikaal weekend van donderdag 15 december t.e.m. zondag 18 december. Hiermee gaat het cultuurhuis de laatste fase in van het verbouwingsproject.
De opening van de volledig afgewerkte site, met tuin en cultuurcafé is voor juni ’23.

Na een uitvoerige restauratie van Huis Van Winckel die startte in 2020, werd in het najaar 2021 ook begonnen aan de renovatie van het hoofdgebouw van Belgica.
Midden december 2022 zullen de beide panden voor het eerst publiek toegankelijk zijn terwijl ze geïntegreerd zijn met elkaar.
De fusie van de twee gebouwen zorgt voor een aanzienlijke verhoging in ruimte en mogelijkheden:
Vijf publiekslokalen met elk hun eigenheid en technische, hybride opties zijn beschikbaar voor verhuur vanaf 1 februari ’23.
Het SAMWD (Academie voor Muziek, Woord en Dans) trekt in en het cultuurloket krijgt er ook een vaste stek.
Een compleet nieuw onthaal en een nieuwe vestiaire bevinden zich op het gelijkvloers. 
Het Belgica Theater zelf is ongewijzigd sinds de renovatie die in 2017 werd uitgevoerd.

De uitbaters van Bar Belgica, Wim en Patricia, zullen zorgen voor de nodige gezelligheid in huis met een eigentijdse keuken en bar, met terras en bijkomend uitzicht op de prachtige tuin.
Het buitengedeelte van de site wordt gedurende het voorjaar afgewerkt en synchroon zullen Wim en Patricia een tuinterras uitbouwen. Een gloednieuw tuinpaviljoen brengt mogelijkheden voor een zomerbar in de tuin. 
In de Living (nieuwe foyer) beschikt Bar Belgica dan weer over een bufferbar.

Het weekend wordt afgetrapt met een officiële openingsavond op donderdag 15 december met een panelgesprek en toespraken, aansluitend volgt een receptie (op reservatie). Daarna gaan we volledig de muzikale toer op!