INA ROSE

INA ROSE

Closer Tour

Authentiek en tegelijkertijd vernieuwend in de Belgische muziekscene.
Road trippend door de Verenigde Staten ontwikkelde de jonge singer-songwriter INA ROSE een liefde voor de (hedendaagse) countrymuziek.
Droom weg op een muzikale reis en laat je meeslepen door unieke instrumenten bespeeld door muzikanten David Piedfort, Tom Willems en Mart van den Bighelaar.

De Belgische singer-songwriter INA ROSE kwam al op jonge leeftijd in aanraking met countrymuziek. Door de passie van haar vader - het bouwen van luidsprekers - ontdekte ze artiesten als Shania Twain en Alison Krauss. Het was echter een reeks road trips door het open hart van Amerika dat haar liefde voor countrymuziek verder liet groeien.

Met een oprechte en authentieke, maar toch vernieuwende aanpak, creëert INA ROSE verbinding met haar publiek: “Ik hou van het vertellen van verhalen door middel van muziek. De instrumenten die in country en bluegrass worden gebruikt raken mijn ziel. Het is rauw, puur en emotioneel”.

Eind 2021 bracht INA ROSE haar debuut EP ‘Sound Of Love’ uit, een verhaal van vlinders tot een gebroken hart. In tegenstelling tot haar debuut EP, die veel country/folk/singer-songwriter elementen verkende, is INA ROSE momenteel volop bezig aan de realisatie van haar tweede EP die traditionele en moderne country samensmelt tot een vernieuwende, frisse sound. De eerste single ‘Look Down On Me’ van deze aankomende EP is nu overal te beluisteren. 'Closer' is de tweede single die in het voorjaar van 2024 zal uitkomen.

Kom live meegenieten en laat je meeslepen door de zeemzoete klanken van de unieke instrumenten die in Europa jammer genoeg vaak het licht niet zien. De dobro, mandoline, pedal steel, banjo en een heleboel gitaren vormen een geheel waarbij je wegdroomt op een muzikale reis.

Wanneer?

  1. zaterdag 16 maart 2024 — 20u00 — Belgica BiS