Lasersnijden
TEM

Lasersnijden

i.s.m. FabLab Factory

Let op: dit is een tweedelige workshop, het tweede gedeelte vindt plaats op 23 april. Je schrijft direkt in voor beide data!

Ontdek de fascinerende wereld van lasersnijden tijdens deze interactieve workshops voor volwassenen die hun creatieve vaardigheden willen uitbreiden en de kracht van lasertechnologie willen benutten.

Leer hoe je met behulp van onze geavanceerde lasercutters en de intuïtieve MakerStud.io software verbluffende ontwerpen kunt realiseren. Deze workshop begint met een grondige uitleg over de werking van lasercutters waarbij we de verschillende soorten lasercutters en hun toepassingen bespreken. We besteden aandacht aan de selectie van geschikte materialen, waaronder hout,acryl, karton en stof, en hoe je de juiste instellingen kunt kiezen voor het beste snijresultaat.

Tijdens de sessies zullen de deelnemers gebruikmaken van het tekenprogramma MakerStud.io om hun eigen ontwerpen te creëren en aan te passen voor de lasercutter. Je leert hoe je jouw ontwerpen kunt omzetten naar de juiste bestandsindeling en hoe je de snijparameters kunt instellen om optimale resultaten te bereiken. Vervolgens zullen de deelnemers de kans krijgen hun ontwerpen uit te snijden met behulp van onze geavanceerde lasersnijders, terwijl ze de werking en de precisie van deze indrukwekkende machines van dichtbij kunnen observeren.

 

Wanneer?

  1. di 23
    04
    19u30 Atelierzolder
     
  1. dinsdag 26 maart 2024 — 20u00 — Atelierzolder