© Babo Van Herck

Michaël Van Droogenbroeck

Investeren in de tweede en derde helft van je leven

Als je kinderen bijna het huis uit zijn en de lening op je huis bijna is afbetaald. Wat kan je dan doen met je geld ?

Voor vele veertig-en vijftigplussers is dit een prangende vraag. Michael Van Droogenbroeck focust niet op één concrete manier maar neemt het gehele pakket in overweging. Hij bekijkt gouden tips maar belicht ook de mogelijke risico’s.

Daarna komt de zogenaamde derde helft. In het voetbal is de derde helft, de nabespreking van de match tussen pot en pint, niet zelden de beste helft. Volgens sommigen geldt dat ook voor het leven. Vanaf je zestigste verjaardag kun je het zo langzamerhand wat rustiger aan gaan doen en wat meer genieten, met zicht op je pensioen. En dat brengt specifieke financiële vragen met zich mee.'

Je bent (binnenkort) met pensioen, en je hebt een appeltje voor de dorst bij elkaar gespaard. Maar wat kost oud(er) worden? Moet je (veel) belastingen (blijven) betalen als je met pensioen bent? Mag je (voltijds) bijklussen? Heeft het voor zestigplussers (nog) zin om (actief) te beleggen? Schenk je (nu al) aan je (klein)kinderen, of stel je (ook) een testament op? Wat doe je met je huis, ruil je dat in voor een (service)flat? Kun je daar nog (gemakkelijk) voor lenen op oudere leeftijd? En (waarom) kan een zorgvolmacht nuttig zijn?

Een helder opgebouwde lezing die geldzaken vanaf veertig jaar bespreekbaar maakt, ook tussen generaties onderling. Ook een kleine gidsing door de complexe Belgische regelgeving over pensioenen. Met aandacht voor alle aspecten van ouder worden, van kinderen die het huis uitgaan, leningen die afbetaald zijn tot verwinteren in warmere oorden en de zin en onzin van een uitvaartverzekering.

 

Wanneer?

  1. vrijdag 15 maart 2024 — 14u30 — Belgica BiS