RAMKOT - support The Love

RAMKOT - support The Love

GERUIS#6

"One More, de derde single uit het debuutalbum In Between Borderlines van Ramkot, is er eentje die begint met een snedig strakke riff om dan te ontspinnen in een Royal Blood-getint nummer. Net als het koninklijke duo wordt er zowaar geëxperimenteerd met synths zonder de essentie, vette rock, uit het oog te verliezen. Toch is de lokroep van de dansvloer meer dan ooit te horen." - Luminousdash -

Op 17 februari verscheen het debuutalbum van Ramkot getiteld ‘In Between Borderlines’. Na twee EP’s, ‘Ramkot - EP en ‘What Exactly Are You Looking For' komt de band nu voor het eerst met een langspeler.

Ze schreven en namen het album op tussen de 60-tal shows die ze in 2022 speelden. Het werd dus een werk van lange adem, want het album werd tevens door de band zelf geproducet en door zanger/bassist Hannes Cuyvers gemixt. In 2023 volgen zo’n 50 tal album release-shows. Met een uitgebreide tour stelt de band met trots hun nieuwe muziek voor doorheen België en Nederland. Ze houden onder meer halt in Ancienne Belgique, Paradiso en Trix, maar dus ook bij GERUIS! 

Van dit album verschenen reeds de singles ‘Exactly What You Wanted en ‘I Can't Slown Down’ die ondertussen werden opgepikt door o.a. Studio Brussel, Willy en KINK. Hiermee verzilverden ze heel wat airplay, veroverden ze een plek in De Afrekening en kregen ze een Catch Of The Day (Studio Brussel) en Daily Drop (KINK).

"We zijn er dan ook vrij zeker van dat het Gentse triumviraat, na zijn verpletterende set in Groningen, weer een stapje dichter naar de internationale doorbraak heeft gezet." - Knack

Focus Knack - Ramkot speelt publiek plat op Eurosonic

Dansende Beren - nieuwe single "one more"

Review Ramkot AB_Dansende Beren 8 maart

Support act : The Love

The Love is het liefdeskind van Bob Belmans , die na jaren de schaduw nu eindelijk in de spotlights treedt. En dat doet hij met gusto. Als een ongelikte Roy Orbison verleidt hij je met zijn zoetgevooisde stem, en smijt hij je vervolgens neer op een smerig bedje van driftige garagerock en gesjeesde jukeboxdeuntjes.

Hij wordt geruggesteund door ervaren krachten uit de garage-underground met een verleden in bands als El Guapo Stuntteam, The Sore Losers en The Prospects. Samen namen ze in 1 tumultueus weekend 10 nummers op over leven en liefde.

Mei 2023 verschijnt hun debuut ‘Come on and feel the love’ op het legendarische Sounds of subterrania. In aanloop daarvan is er nu een eerste single. Donna is veel gitaren, verloren jeugdliefdes en Donna Pinciotti.

review The Love- Dansende Beren 15 febr

Wanneer?

  1. zondag 30 april 2023 — 20u00 — Belgica BiS