The Bony King of Nowhere

The Bony King of Nowhere

Tuinconcert

Meer dan vijf jaar zat er tussen Silent Days (2018) en Everybody Knows (2024). Vijf jaar is lang. De noodzaak om zichzelf heruit te vinden na het succes van ‘Silent Days’ was groter dan ooit, maar de weg naar een nieuw geluid was lang en bij momenten slopend.
The Bony King of Nowhere slaagde er uiteindelijk toch in om uit die impasse te geraken, met als resultaat ‘Everybody Knows’, zijn zesde plaat. Muzikaal bouwt ‘Everybody Knows’ verder op de breuk met het verleden die ‘Silent Days’ al was. Op die manier is de plaat een terugkeer geworden naar het creatief benaderen van de traditie, naar het kleuren van songs met arrangementen en eenmalige happy accidents van zijn vroege werk.

‘Silent Days’ was een dieppersoonlijk en tegelijk zeer herkenbaar relaas van een intense relatiebreuk. ‘Everybody Knows’ is even persoonlijk maar Vanparys richt zijn blik naar buiten, naar de samenleving hier en nu. Naar de artikels in de krant, de beelden op TV en online, naar sociale media die ons leven op korte tijd zijn beginnen domineren. Vanparys is echter geen preacher geworden. Hij wil zijn persoonlijke kijk op de samenleving meegeven in de volle wetenschap dat die ook maar een mening is in een wereld die ontzettend druk, complex en gelaagd is. 

The Bony King of Nowhere is tegenwoordig een wereld waar zowel vertrouwde gezichten als nieuw, jong talent in rondloopt. Jasper Hautekiet, die al meer dan een decennium in de wereld van The Bony King of Nowhere vertoeft, bleef ook nu muzikaal en persoonlijk een rots in de branding. Hendrik Lasure (SCHNTZL, Warm Bad, Tamino, het prachtige en inspirerende Het Wiel) speelde al mee op Silent Days. Lasures invloed op de arrangementen van Everybody Knows is groot geweest. Gitarist Vitja Pauwels (Naima Joris) kreeg alle vrijheid om met zijn intuïtieve spel de nummers van extra laagjes en kleine invullingen te voorzien. En ook drummer Simon Segers (Sylvie Kreusch, Stadt) is het soort open en creatieve muzikant waar Vanparys zich graag mee omringt. De liveband van The Bony King of Nowhere bestaat uit vijf muzikant, met Jasper Hautekiet, Simon Segers, Thijs Troch (Nordmann), Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs). 

 

Wanneer?

  1. do 04
    07
    21u00 Tuin Belgica
    Koop tickets
Freya De Corte
Festival

De zomer van Belgica

Meer info