Tom Robinson & Band

An evening with Tom Robinson - geannuleerd

Tom Robinson & Band

Deze voorstelling gaat helaas niet door wegens annulatie van de tour. Tickethouders worden op de hoogte gebracht in verband met terugbetaling van hun ticket. 

De Londense singer-songwriter Tom Robinson is bekend voor zijn internationale hits “2-4-6-8 Motorway”, “Glad To Be Gay”,  “Listen To The Radio” en “War Baby”.

Daarnaast schreef Tom songs voor o.a. Peter Gabriel, Elton John, Manu Katché.
In 1976 vormde hij de Tom Robinson Band (zijn tweede band, na het folky ‘Café Society’ waarmee hij Ray Davies van The Kinks als producer weet te strikken) en werd één van de eerste voorvechters voor Rock Against Racism en een levenslange support voor Amnesty International en de Holebi-beweging.
De eerste single “2-4-6-8 Moterway” wordt direct een hit en “Glad To Be Gay” doet het nodige stof opwaaien, o.a. door de ban van BBC-radio.

Na het uiteenvallen van de TRB en het niet verhoopte succes van zijn derde band Sector 27, trekt hij in het begin van de jaren ‘80 gedesillusioneerd naar Hamburg waar hij o.m. “War Baby” en “Listen To The Radio”  opneemt en zijn solo-carrière met succes uitbouwt. Sinds 1978 bracht hij reeds 14 originele albums uit, plus verschillende compilaties en Live-CD’s. In 1994 haalde hij de Engelse pers na zijn outing als biseksueel (hij woont nu in zuid Londen samen met zijn vrouw Sue en 2 kinderen).

Sinds 1985 werkt Tom Robinson voor de BBC als radiopresentator op de verschillende BBC-radiozenders en kreeg hiervoor in 1997 en 2012 onderscheidingen. In zijn programma’s probeert hij nieuw jong talent te lanceren en ondersteunen.

 

Wanneer?

  1. zondag 31 oktober 2021 — 20u00 — Belgica Theater