VIEWMASTERS2021
TEM

VIEWMASTERS2021

2e street art golf kleurt Dendermonde

Het succes van ViewMasters2018 blijft nazinderen. Street art kleurt de stad, geeft betekenis, geeft vorm aan de publieke ruimte en inspireert voor een pittige discussie tijdens een stadswandeling. Diverse vrijetijdsdiensten en KASK slaan voor deze 2e editie opnieuw de handen in elkaar. Deze keer worden de ingrepen ingeplant in deelgemeente Sint-Gillis, waar ze geconcentreerd worden in het kerngebied tussen Serbos en Kroondveldlaan. Op die manier vormen ze de verbinding tussen het intussen al iconische street art werk van David Walker (Boonwijk) en dat van Christoph Malfliet (Kroonveldlaan).

Naast 40 ingrepen op elektriciteitskasten, worden er een 5-tal muurschilderingen voorzien én een hypecourt (=kunstwerk, geschilderd op een basketbalveld) in het William Bruyninckxpark aan het station. Dergelijke hypecourts zijn zeldzaam in België … De realisatie van deze hypecourt is voorzien in het najaar van 2021. 

De kunstwerken zijn te bezichtigen vanaf 14 juli.
In de aanloop daarvan kan je de kunstenaars aan het werk zien. 20 nutskasten worden ingekleed door lokaal talent dat deelnam aan een street art workshop. 

Meer info vanaf 14 juli: dendermonde.be/zomermonde
viewmasters@dendermonde.be
052-21 39 56 (dienst toerisme)
hieronder vind je een plan waarop de nieuwe street art werken zijn aangeduid.  

De locaties van de nieuwe werken zijn ook beschikbaar via de app Street Art Cities (Dendermonde)  (zowel in Android als Apple).

Wanneer?

  1. woensdag 14 juli 2021 — 19u00
  2. dinsdag 31 augustus 2021 — 20u00
ViewMasters2021
Festival

ViewMasters2021

Meer info