Wintering 2024

Wintering 2024

Licht- en vuurfestival in 't Keur

 

Zullen we samen winteringen ?

Wintering, het gezellige vuur-en lichtfestival zal deze keer plaatsvinden in de wijk 't Keur. In en rond de kerk zullen er tal van vuurshows, lichtinstallaties en acts te zien zijn en kan je je laten verwonderen door de kunsten van jong en oud. 

We starten om 17u30 met een knal met de jongeren van Metx. Maak mee lawaai en geniet na deze knal van oa de vuurshow van Part A Fou en de verschillende personages van De Machinerie die een verhaal brengt geïnspireerd op 'Die Zauberflote' van Mozart met vuurspuwers, operazangers, jongleurs, ... 

Daarnaast nog tal van installaties te ontdekken !
Kom mee vuurvreten, lichtgevende bellen blazen, ... 

Praktisch:
Doe je warmste jas aan en kom mee genieten van dit gratis festival. Het parcours is 2 km en toegankelijk voor rolstoelen en buggy's.

Er zijn verschillende kraampjes waar je iets lekkers kan kopen om te drinken of te eten. Betalen kan via payconic en cash.

Kom bij voorkeur op de fiets, er is een fietsenparking voorzien. 
Kom je met de wagen? Parkeer je dan op de Kroonveldlaan of Mechelsesteenweg. 

Wintering wordt georganiseerd door tal van stadsdiensten, organisaties en verenigingen: Jeugddienst, Bibliotheek, Stadsmuseum, SAMWD, KASK, HopMonkey, Óscar Romerocollege, GO!Leefschool, Welzijnsschakel Samenvloeiing, Wereldkoor, IVtuned, Viva Voce, Zinspiratie, Buurtcomité 't Keur - Blauwe Steen, Salam Huis vzw, Lies Van Acker, 't Klokske, Centrum Duaal Leren en werken, CVO Focus,  Buurtwerking, stek92 en Shanta.

In organisatie door Stad Dendermonde, Cultuurloket en Cultuurhuis Belgica

Mobiel plan link