Zo hoort het in de zaal

Wees op tijd

We vragen dat de klasgroepen 10 minuten vóór aanvang aanwezig zijn. Zo is er voldoende tijd voor de formaliteiten en kunnen de leerlingen rustig hun plaats innemen. Soms gaan de deuren slechts enkele minuten vóór aanvang open, bijvoorbeeld omdat een speler zich reeds op de scène bevindt bij het binnenkomen van het publiek. Dit maakt dan deel uit van de voorstelling. Graag begrip hiervoor.

Eens de voorstelling begonnen is, wordt niemand meer toegelaten in de zaal. Zit je groep vast in het verkeer? Verwittig dan onmiddellijk het cultuurcentrum. Voor zover mogelijk laten we de voorstelling dan iets later starten. De wachttijd houden we echter uiterst beperkt. We willen immers de timing van de andere groepen niet in de war sturen. Is jouw groep te laat voor de voorstelling? Dan zal de school toch de gereserveerde plaatsen moeten betalen.

Zo hoort het in de zaal

  • In de zaal worden de leerlingen door onze collega’s naar hun plaats geleid. Als begeleidende leerkracht ben je verantwoordelijk voor het toezicht op de leerlingen. Neem daarom plaats tussen de leerlingen. Eventueel kan je het ‘haantje-de-voorste’ van de klas bij je in de buurt zetten.
  • Het gebruik van de vestiaire is verplicht.
  • Foto’s kunnen – na overleg – voor en na de voorstelling genomen worden. Niet tijdens de voorstelling.
  • Het is verboden drank, eetwaren en snoep mee te nemen in de zaal. Bij eventuele schade zijn we genoodzaakt een boete van minimum 75 euro aan te rekenen.
  • Mobiele telefoons worden uitgeschakeld of op vliegtuigstand gezet
  •  Het CC heeft een ringleiding geplaatst in de theaterzaal. Versterkte voorstelling zijn dus nu ook toegankelijk voor leerlingen met een auditieve handicap.