BRUiTAL

BRUiTAL

Wintering met Metx

Jo Zanders, Vital Schraenen en de muzikanten van BRUiTAL laten hun energieën maar wat graag botsen, splijten en versmelten met andere creatieve vrijbuiters in binnen- en buitenland.
Denk maar aan de artiesten van Oi Musica, Masopust en Velvet Parade, waarmee ze zowel in Tsjechië als de U.K. the street as their biggest stage claimen.
Of aan percussiegroep DROM (Leuven) en de jongeren van jeugdhuis Indigo (La Louvière), waarmee ze na eerdere deelnames aan de Zinneke Parade en stadsopera Décrocher la lune, ook in 2024 nieuwe samenwerkingen plannen. En vorig jaar bedachten Jo & Vital een op jongeren gerichte spin-off rond DIY-instrumenten en lo-fi elektro percussie, waarmee ze dit jaar terug optreden tijdens Big Bang in A'pen en BXL.

 

Nu met jongeren van Dendermonde. De jongeren van La Louvière komen mee en samen zetten ze om 17u Wintering in met een knal. Kom genieten van het jong bruut geweld dat het festival symbolisch inzet. Ze wandelen een stuk van het parcours en steken dan het festival officieel in gang. 

Wanneer?

  1. zaterdag 20 januari 2024 — 17u30 — Sint-Jozefarbeiderkerk ('t Keur)
Wintering 2024
Festival

Wintering 2024

Meer info