Circumstances /Piet Van Dycke

Circumstances /Piet Van Dycke

EXIT

‘Met deuren op een podium kan je meer doen dan je denkt. In en uit wandelen, je achter verstoppen en iemand door je plotse verschijning laten schrikken, dat is de basis uit de gemiddelde deurenkomedie. Maar er is zoveel meer: bijvoorbeeld door een deur verticaal te laten kantelen en er waaghalsstukken op uit te voeren. Je moet wel heel lenig zijn, over acrobatische talenten beschikken, en durven. De jongens van Circumstances hebben dat in hun lijf en weten met een aanstekelijke schwung verwondering en bewondering op te wekken.’ Recensent Tuur Devens

Vier acrobaten bewegen zich doorheen een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren. Ze komen toe en vertrekken, verschijnen en verdwijnen. Maar wat als ze toevallig hetzelfde pad belopen en elkaar ontmoeten? 

EXIT is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien.

"Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose (…) de performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend (…) dé sensatie van het weekend. " ★★★★☆De Standaard

Vier circusartiesten elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans) maken één collectieve taal.

‘Exit’ is een speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans en slapstick ★★★★☆ De Volkskrant

credits
Concept, choreografie: Piet Van Dycke | Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Will Blenkin | Muziek: Bastiaan van Vuuren | Dramaturgie: Marie Peeters | Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld | Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam | Vooronderzoek: Bavo De Smedt, Marius Cavin en Raff Pringuet | Productie: Circumstances | Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt, HET LAB Hasselt, Circ’uit, Miramiro, Cirklabo Met steun van PLAN, Stad Leuven en Grensverleggers/deBUREN (een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland)
www.circumstances.be

Wanneer?

  1. zaterdag 11 maart 2023 — 20u00 — Belgica Theater