Het Kwartier/Mariën & von Winckelmann & De Studio

Het Kwartier/Mariën & von Winckelmann & De Studio

De Gemoederen

De Gemoederen is een voorstelling in het brandpunt van onze tijd: machtsmisbruik, bureaucratie, sociaal onrecht en scheefgetrokken, giftige man-vrouwverhoudingen komen samen in een dystopisch verhaal, geïnspireerd op ware feiten. Gekruid met humor en een flinke dosis girlpower.

Een vrouw wordt vermoord. Een man wordt beschuldigd. Maar daar stopt het niet. Het regent klachten. Rond een tafel zitten zes mannen (!). Zij moeten maatregelen nemen, voor het goed van de samenleving.

Dit is een voorstelling over een kamer vol mannen en over ‘losbandige’ vrouwen die naar een eiland worden verbannen.
Zes straffe actrices spelen zes mannen die met de beste bedoelingen beslissingen nemen. Waarop alles totaal uit de hand loopt.

“ … een strak en humoristisch stuk dat feilloos de patriarchale goochelretoriek van onze politici en andere mediafiguren fileert.” De Standaard ★★★☆☆

credits
regie: Carl von Winckelmann | tekst: Freek Mariën | spel: Loes Swaenepoel, Anna Carlier, Indra De Bruyn, Femke Platteau, Lobke Leirens & Soraya van Welsenis | kostuum en decor Lotte Boonstra | lichtontwerp: Timme Afschrift | dramaturgie Ruth Mariën & Peter Anthonissen | productie: Het Kwartier & De Studio in samenwerking met Perpodium, Cie Cecilia & NTGent, CC Brugge, De Warande, 30CC & fABULEUS met de steun van Taxshelter van de Belgische Federale Overheid, Literatuur Vlaanderen, de stad Leuven

Wanneer?

  1. donderdag 20 april 2023 — 20u00 — Belgica Theater