Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte

Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte

Drie Geraniums op een venster­bank

praktische info
locatie: de voorstelling speelt op locatie in de woonkamer van een privéwoning
Het adres is: Veldlaan 25, 9200 Dendermonde

Parkeren
Het huis is gelegen in een woonwijk. Indien je met de wagen komt, kan je parkeren in de straat. Je fiets kan je kwijt op de oprit.

We verzamelen 10 minuten voor de voorstelling, zodat we de voorstelling tijdig kunnen starten. Vroeger komen heeft geen zin, omdat we moeten wachten tot de vorige voorstelling afgelopen is.

 

Op de vensterbank van Patrick staan drie geraniums. Met de hulp van virtual reality beland je in hun wereld en zie je wat zij zien: Patrick die rond zich heen kijkt en tot de schokkende constatatie komt dat hij helemaal alleen in zijn huiskamer zit.

Het publiek neemt plaats naast de geraniums en krijgt een intieme blik in dit schouwspel. Drie geraniums op een vensterbank is een verhaal over verzuchting en verveling, over groener gras en speling van het licht, over wachten en onderweg zijn. 

Via virtual reality stapt men mee in de werkelijkheid die de man voor zichzelf opzette, maar waar hij onvermijdelijk in vast komt te zitten. Zijn drie geraniums kijken toe, zuchten en becommentariëren. Ze proberen doorheen de banaliteit van zijn dagelijkse routine te kijken, op zoek naar diepgang. Tot nog toe zonder succes. Patrick merkt niets van het existentieel onderzoek waar zijn kamerplanten in verzonken zijn en slurpt verder van zijn koffie, werkt zijn kant-en-klare lasagne naar binnen en maakt zich op om de volgende dag exact hetzelfde te doen.

Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte brengen deze performance telkens voor een beperkt publiek van 10 personen in een lokale huiskamer. Vanuit hun achtergrond in animatiefilm en opera gaan ze aan de slag met virtual reality om het verhaal tot op de huid van het publiek te brengen. U zult de natte potgrond als het ware voelen. Allen welkom, Patrick laat de koffie alvast doorlopen.

Vanuit animatiefilm is Joren Vandenbroucke bij virtual reality beland als zijn medium bij uitstek om mensen onder te dompelen in zijn werelden van potloodkrabbels en papiertexturen. Zangeres Annelies Van Hijfte creëert met muziek en zang een intieme sfeer zodat het hele verhaal een intensere, diepe ervaring wordt.

Deze voorstelling is de Eigen Kweek selectie van West-Vlaanderen. Gewapend met VR-brillen beland je (ook letterlijk) in een woonkamer, toevallig ook de woonkamer van Patrick waar jij als kamerplant het verhaal van deze eenzaat en zijn geraniums mee kan beleven.

Credits

creatie en spel Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte coach/eindregie Robbert&Frank Frank&Robbert scenografie en techniek Lucas Dewulf VR-ontwerp Joren Vandenbroucke muziek en zang Annelies Van Hijfte zakelijke leiding en productie Judith Ameel uitvoerend Producent Klein Verzet / Eigen Kweek met steun van De Vlaamse Gemeenschap

Wanneer?

  1. zaterdag 1 april 2023 — 17u30 — Op locatie
  2. zaterdag 1 april 2023 — 19u00 — Op locatie
  3. zaterdag 1 april 2023 — 20u30 — Op locatie