Lieven Scheire
TEM

Lieven Scheire

Artificiële Intelligentie (A.I.)

Zal jij ooit vragen aan je huiscomputer wat je aan moet trekken voor een bepaalde gelegenheid? Zal de rechter zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Zal jij persoonlijk ooit bereid zijn een A.I.-systeem te gehoorzamen? 

Wat is dat nu eigenlijk, die Artificiële Intelligentie waar zoveel om te doen is? Maar vooral: wat is het niet? Eén ding staat vast: A.I. is vandaag al alomtegenwoordig en zal ons leven verregaand veranderen in de nabije toekomst. 

In deze show maak je op een entertainende manier kennis met deze nieuwe superheld van de technologie. Je krijgt een blik op hoe het allemaal werkt, wat het nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen. Een eerste ontmoeting met iets wat binnenkort misschien je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer of beschermengel wordt:
Artificiële Intelligentie.
 

“De wereld is een vraagteken, maar praat met Lieven Scheire en alles wordt zo klaar als een klontje. De eerste burger van Nerdland is zo intelligent en belezen dat ik weldra een overnamebod op zijn persoon verwacht van Google.”
— DE MORGEN

 

Wanneer?

  1. vrijdag 15 december 2023 — 20u00
  2. zaterdag 16 december 2023 — 20u00