Oppenheimer

Oppenheimer

Filmmatinee

Regisseur Christopher Nolan kruipt in het hoofd van J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), beter bekend als de vader van de atoombom.

WO II. De Amerikanen voelen de hete adem van de Duitsers in hun nek in de race om als eerste een atoombom te ontwikkelen. In Los Alamos, een afgelegen gebied in New Mexico, wordt in het grootste geheim een uniek onderzoekscentrum opgezet met maar één doel: een atoombom maken die de oorlog zal beslissen. Luitenant-generaal Leslie Richard Groves zoekt koortsachtig naar de beste wetenschappers om het geheime lab te bemannen. Hij komt uit bij de raadselachtige natuurkundige Robert Oppenheimer.

“Nolan gaat voor een totaalervaring die ontbrandt op je netvlies en weergalmt in je gehoorgang. Cinema!” - De Standaard ★★★★☆

Christopher Nolan, één van de weinige hedendaagse regisseurs die auteurscinema perfect weet te verweven met grote blockbuster-successen, voegt met Oppenheimer nog maar eens een nieuw genre toe aan zijn reeds indrukwekkende palmares (Tenet, Dunkirk, Interstellar, Inception, The Dark Night). Hij strikte Cillian Murphy (Peaky Blinders), de Ierse acteur met de meest enigmatische ogen, voor de rol van Oppenheimer en vulde de cast aan met een rits aan topacteurs, zoals Oscarwinnaars Matt Damon, Rami Malek en Oscargenomineerde Florence Pugh. Een overdaad aan acteertalent dat, aangevuld met Nolans eigenzinnige regisseursvisie, ongetwijfeld opnieuw zorgt voor een authentiek cinematografisch spektakel zoals alleen Nolan dat maken kan.

 

Regie: Christopher Nolan | Cast: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., e.a. | Engels gesproken, NL/F ondertiteld | Verenigde Staten, 2023 | duur: 3u

Wanneer?

  1. do 29
    02
    15u00 Belgica Theater
    Koop tickets