Pinocchio 9+

Zomerfilm

Pinocchio 9+

 

Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) een pop maakt, gebeurt er iets magisch. De houten pop begint te praten en kan lopen, lachen en eten. Geppetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar de ondeugende Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn en tuimelt van het ene avontuur in het andere. Hij belandt in de buik van een gigantische haai, ontdekt Speelgoedland en krijgt een duo bandieten achter zich aan.
Ondanks alle opwinding, wilt Pinocchio maar één ding: een echte jongen worden. Slaagt hij erin om uit de problemen te blijven en zijn droom waar te maken?

Matteo Garrone, bekend van keiharde maffiafilms als Gomorra en Dogman, komt met zijn eigen versie van het bekende Pinokkio-sprookje over de houten pop die eigenlijk een echte jongen wil zijn. Zoals kon worden verwacht is het een duistere vertelling van het sprookje die dicht bij het originele bronmateriaal van Carlo Collodi blijft. 

 

Dijk92, ons cultuur- en erfgoedplatform, verzamelt alle openluchtfilms voor deze zomer op een handige webpagina. Surf naar www.dijk92.be en ontdek welke prachtige films er deze zomer in onze regio worden vertoond.

Wanneer?

  1. woensdag 18 augustus 2021 — 16u00 Koop tickets