WatchApp #2: Emmi & Leo LIVE

SKaGeN

© Lidia Nagibina

In mei 2020 kwam SKaGeN uit met de allereerste WatchApp-voorstelling: ‘Emmi & Leo’. De virtuele liefdesrelatie tussen Emmi en Leo kent een vervolg, waar je ook perfect kan op inpikken als je de eerste miste. We zijn een jaar later, Emmi en Leo ontmoeten elkaar in het echt. Via filmpjes krijgen de personages een gezicht. Niemand minder dan de fantastische Janne Desmet (o.a. ‘Albatros’, ‘Studio Tarara’ en ‘De familie Claus’) en Jurgen Delnaet (o.a. ‘Marsman’, ‘Amigos’ en ‘Aanrijding in Moskou’) zijn Emmi Vermander en Leo Leike.

Emmi leerde Leo kennen door een fout nummer in te tikken op WhatsApp. Ze beleefden een zinderende liefdesaffaire uitsluitend gebaseerd op de woorden die ze elkaar stuurden. Toen ze elkaar eindelijk zouden ontmoeten, vertrok Leo naar Boston. Eén jaar later is Leo terug.  En Emmi neemt terug contact op….

In WatchApp #2 ontmoeten Emmi en Leo elkaar verschillende keren ‘live’. En jij kan dat - virtueel - meemaken. Maar ook als ze niet samen zijn, trekt het duo alle registers van de moderne communicatie open. Hoe dat precies gaat, laten we je graag zelf ontdekken.

Je hoeft WatchApp #1 dus niet gevolgd te hebben om in te stappen in het verhaal. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone met de app ‘SKGN’ (gratis te downloaden via Google Play Store of Apple App Store vanaf maandag 22 februari 2021). Na betaling van je ticket, ontvang je een bevestigingsmail met unieke code. Die code geef je in in de app en vanaf dan tel je mee af naar het moment waarop de voorstelling begint.

Start: vanaf woensdag 3 maart 

Tickets kopen via deze link


Meteen na aankoop van je ticket ontvang je een mail met je 9-delige vouchernummer en met instructies. Vergeet niet even in je Spam Box te kijken, als je niet direct iets vindt.

WatchApp #2 respecteert de privacy van de gebruiker. Je wordt niet langer bij een groep toegevoegd, maar beleeft de voorstelling individueel en alleen op momenten die voor jou passen.

Pers
Enkele quotes uit een recensie uit Etcetera:
* "Toch voelt het WhatsApp-gesprek tussen Emmi en Leo aan als echt en herkenbaar. Je ervaart de initiële ongemakkelijkheid waarbij de technologie het contact tussen beiden bemoeilijkt."

Wat de voorstelling interessant maakt, is dat je als toeschouwer gedurende een aantal weken getuige bent van een ontluikende kennismaking, een vriendschap en zelfs verliefdheid.

* "Daarnaast wordt in deel 2 de wereld van WhatsApp uitgebreid met een aantal live ontmoetingen tussen Emmi en Leo, gespeeld door Janne Desmet en Jurgen Delnaet, die overigens uitstekend werk leveren.3

* "Bovendien willen de makers de theaterervaring zo goed mogelijk benaderen. Een van de aspecten die ze daarbij niet willen verliezen, is het nagesprek in de foyer. … Waar je normaal gezien een voorstelling bespreekt met je eigen gezelschap of, heel af en toe, met iemand die je nog niet kende, kan je in deze virtuele foyer met veel meer mensen in gesprek gaan.”

Credits
Van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers / Tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos & Laurent Langlois / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio

Wanneer?

  1. woensdag 3 maart 2021 09u00 Koop tickets